28-06-11

Vlinders

Vlinders, je hoorde over hen in het lied 'verdronken vlinder' van boudewijn de groot. Misschien is er net één tegen je voorhoofd gebotst. Zijn vlinders 'maar' vlinders? Voor mij niet. Ik weet niet hou ik mijn 'relatie' met vlinders moet beschrijven. Als je de Koreaans film 'Still walking' kent. Wel misschien is dat het. Een grens tussen leven en dood? Een overledene? Ze zijn dan ook zo fragiel en vluchtig.

Er is een periode waar ik me heb moeten doorworstelen geweest. Iemand die me dierbaar was overleed en ik had examen van mijn kunstvakken. Tijdens een gesprek met een leerkracht in de buitenlucht, blies ik een wolkje neerslachtigheid buiten en plots verscheen er een wezentje vlak voor mijn neus. Een zwart vlindertje dat in de lucht bleef hangen als een kolibri. Vluchtig landde het op mijn tas dat propvol zat met mijn eindwerk, waar nog veel werk aan was. Ik had er nog nooit zo één gezien. Sierlijke, zwarte vleugeltjes met een zilveren rand.

Je kan zeggen dat ik een dromer ben en dat ik me niet zou moeten meeslepen, maar ik hecht veel belang aan dit soort dingen. En geloof me, ik heb er veel moed uit geput.

18:55 Gepost door Dalai yang | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.